Fritid

Det bedste jeg ved er at tilbringe tid sammen med min familie og mine venner. Jeg deltager i kulturelle begivenheder og sociale events, festivaller og så kan jeg godt lide at rejse – desværre gør jeg det ikke nok.

Jeg engagerer mig også i frivilligt arbejde, som betyder at jeg yder en indsats og møder nye mennesker. I flere år har jeg været suppleant og bestyrelsesmedlem i HAU – Netværksforeningen for designstudierne. Tjek HAU ud HER. Jeg er ligeledes frivillig afvikler hos FÆNGSLET. Senest har jeg meldt mig som frivillig hos Hele Danmarks Familieklub, hvor jeg skal være med til at starte klubben op i Horsens. Sammen med et mindre team skal jeg stå for planlægning, kommunikation, økonomi og afvikling af mødegange - som alle indbefatter madlavning og aktiviteter.

Min ledighedsperiode har jeg brugt på at forbedre mine kompetencer. Eksempelvis har jeg gennemført Googles online kursus i Digital marketing. Jeg har også taget et WordPress kursus, for at kunne lave denne hjemmeside - som jeg faktisk er blevet meget stolt af. I øjeblikket er jeg desuden meget optaget af et træningsforløb. Jeg har i mange år haft en dårlig kropsholdning og er på mine gamle dage også begyndt at bøvle lidt med mine kræ. Så jeg har indgået et samarbejde med en rigtig god personlig træner fra FitnessWorld.

Ellers interesserer jeg mig for indretning og interiør. Jeg er meget optaget af at finde gamle ting og redesigne (se eksempler nedenfor).

Tegn dit talent

FRITID

I starten af december 2018 deltog jeg på kurset "Tegn dit talent" udbudt af Mia Sinding, ejer af Selected by you. Besøg hendes hjemmeside HER.

Først lærte vi at tegne helt almindelige figurer, såsom streger, cirkler, skyer, stjerner... Disse stjerner blev senere til stjernemænd. Stjernemænd er en fornyet udgave af tændstikmanden, som nok er mest udbredt. Jeg har før tegnet stjernemænd – og jeg må indrømme, at jeg er ret vild med dem. Måden hvorpå man tegner stjernen (typisk tilfældigt for mig), skaber en bestemt udstråling for den lille mand (som selvfølgelig også kan være en kvinde!)

Dernæst skulle vi tegne de ting i vores liv, som betyder noget for os. Det kunne være altmuligt; uddannelsesbaggrund, fritidsinteresser, hvordan vi bedst arbejder ect.

Til slut skulle vi tegne et fremtidsbillede af hvordan vi ønsker vores fremtid. Det var meget svært. Men som det kom til at fremgå af tegningen er det vigtigt for mig at der er en åben og anerkendende atmosfære, hvor der er plads til både samarbejde og individuel fordybelse. Det er også vigtigt at jeg bliver udfordret – dog indenfor nogle trygge rammer. Og så er det særligt vigtigt at der er vækst og at jeg har mulighed for at udvikle mig både personligt og fagligt.

Plankebord-projektet

FRITID

Jeg er for nylig flyttet tilbage til Horsens. Jeg har fundet mig en skøn lejlighed lige midt i byen. Lejligheden består af et soveværelse (næsten med wall in), et kæmpe badeværelse samt køkken og stue i et stort samlet rum. I det rum skal jeg naturligvis have en spisebord. Det er vigtigt, så jeg kan invitere min familie og venner på besøg.
Det er blevet meget in med plankeborde og jeg tænkte "det skal jeg da også have". Jeg luftede idéen for min far. Vi har lavet et plankebord sammen før og tænkte at det var et godt far og datter-projekt.
Heldigvis ville han gerne hjælpe. Han har gode kontakter, så han skaffede plankerne - mens jeg stod for at skaffe ben! Vi er et godt team - selvom min far arbejder bedst alene og man må holde sig til og huske at spørge, for at være en del af projektet. Men vi lavede bordet sammen og jeg er mega glad for det.

Benene er køb af Bsv – Bramslev Smedeværksted (Hobro), som jeg varmt kan anbefale.

Reol

FRITID

Jeg har også lavet denne reol...
Den er ikke ny - den lavede jeg for efterhånden 3 år siden. Da jeg flyttede lavede jeg dog nogle stabiliserede forbedringer - så den ikke vælter... Min reol er et evigt projekt, som jeg laver lidt på en gang imellem - typisk når jeg flytter. Man er nemlig nød til at skille den ad... Men jeg er utrolig glad for den. Den bryder godt med mine ellers nyistandsatte lejligheds meget hvide vægge.

Bøger

FRITID

Jeg er i gang med at læse "Jytte fra marketing er gået for i dag" skrevet af Morten Münster . Jeg er kommet halvvejs og synes indtil videre at forfatteren, Morten har nogle gode pointer. Jeg har hæftet mig mest ved system 1 vs. system 2. System 1 bruger vi mennesker når vi skal træffe hurtige beslutninger. Det kræver ikke så meget energi at anvende system 1, fordi det typisk er rutineprægede beslutninger der træffes når dette system træder i kraft. System 2 kraver til gengæld mere energi. System 2 anvender vi mennesker når vi skal træffe svare beslutninger eller hvis vi skal udføre svære opgaver.

"Jytte fra marketing er gået for i dag" handler om adfærdsdesign og om hvorledes man kan sikre forandring - et meget spændende emne indenfor mit felt, men også i det hele taget. Hvem vil ikke gerne kunne ændre andres adfærd, så det er mest mulig til gavn for en selv og vores fælles omgivelser?

Læs den ;)

Fødselstavle - jeg øver InDesign

FRITID

I forbindelse med min tid hos Servisio, satte jeg mig for at ville lære InDesign.
Da jeg for nylig skulle til barnedåb havde jeg tilfældigvis - da jeg kiggede efter plakater til mig selv - set at man kunne få lavet en fødselstavle.
Jeg søgte og søgte, men fandt ingen skabelon, som jeg synes var flot (nok). Jeg besluttede derfor at se det som en øvelse i InDesign og lavede min egen. Jeg blev ret godt tilfreds med den, faktisk.

Stumtjener

Fritid

Mit seneste interiør-design er denne stumtjener.

Jeg bor i en lejlighed, hvor man vader lige ind i stuen. Det er defor på mange måder en udfordring at skabe en form for entre. Men men men denne stumtjener er begyndelsen.

Filt-projekter